Пташине молоко Мармурове

Як зробити смачне Пташине молоко Мармурове рецепт простий.

Інгредієнти

Перераховано на планетарний міксер, виходить рамка 20*20*4,5 (повна).

Спочатку робимо масляну суміш:
230 гр гарного вершкового масла (смачного!!!)
100 гр жирних вершків 33% (трохи прогрітих до 35-40 гр)
Карамель 3 ст. л.

Далі варимо сироп:
180 гр води
8 гр агару (хоча думаю у слід раз покладу 9-10 гр, тк дуже багато добавок – вийшло дуже ніжне )
300 гр цукру
60 гр глюкозного сиропу (якщо немає, можна просто цукор)

130гр білка
40 гр цукру
1/3 год л лимонної кислоти

Пташине молоко Мармурове покроковий рецепт

1. Збиваємо масло, поступово додаємо вершки і карамель. Повинен вийти легкий крем. Підготуємо шоколад гіркий (50 гр) і карамель 2-3 ст ложки – все розтопити в окремих мисочках акуратно і тримати теплыми.
2. Далі варимо сироп:
Агар заливаємо холодною водою, далі доводимо до кипіння і додаємо цукор, глюкозний сироп. Доводимо сироп до 110 гр і тонкою цівкою вливаємо в білки збиті до пік (білки починаємо збивати, як тільки сироп досяг температури понад 100 гр.
3. Збити білки з сиропом до щільної пишної маси (температура приблизно 55-56 гр), знизити швидкість міксера і ввести частинами масляний крем – як тільки маса стала однорідною – швидко розподілити терлый шоколад і карамель – швидкими круговими рухами вмішати (просто розподілити по масі, однорідність нам не потрібна), виливаємо в рамку, розрівнюємо і даємо стабілізуватися кілька годин (у мене ніч стояла просто на столі). Нарізати за бажанням обваляти в какао або покрити шоколадом і насолоджуватися ;))

4. Пташку зберігаємо в холодильнику в герметичному контейнері, тк містить вершки, а не згущене молоко. Згущене молоко використовувати не рекомендую – буде дуже солодко, вона так і за рахунок карамелі виходить за солодощі «на межі» для мене. Солона карамель з будь коханому рецептом робимо самі;)