Шоколадний торт з карамелизованными горіхами фундуком

Шоколадний торт з карамелизованными горіхами фундуком простий рецепт. У моєму особистому рейтингу на сьогоднішній день це самий смачний торт! А в честь минулого дня народження і гарного настрою, ділюся з вами рецептом.

Інгредієнти

Коржі:
(3 шт. 16 див.)
Борошно – 250 р.
Какао – 50 р.
Цукор – 250 р.
Сода – 8 р.
Сіль – 1 р.
Яйця – 110 р. (2 шт)
Рослинна олія – 60 р.
Вершкове масло – 50 г
Молоко – 200 р.
Еспресо – 60 р.
Оцет 6% – 10 р. (або 7г. 9%+ 3г. води)

Ганаш:
Шоколад темний – 150 р.
Вершки 33% – 150 р.

Крем для начинки:
Сирний сир – 250 р.
Маскарпоне – 250 р.
Вершки 33% – 150 р.
Цукрова пудра – 90 р.
Какао – 30 р.
Ганаш – 150 р.

Карамелізований фундук:
Фундук – 150 р.
Цукор – 80 р.
Вершкове масло – 10 р.

Крем для покриття вибирайте в залежності від планованого декору. Я використовувала шоколадний ганаш (рецепт не дам, тк він з платного доступу)
Альтернативи:
Класичний:
Сирний сир – 450 р.
Цукрова пудра – 150 р.
Вершкове масло – 150 р.

Шоколадний:
Сирний сир – 150 р.
Маскарпоне – 100 р.
Вершки – 50 р.
Цукрова пудра – 80 р.
Какао – 20 р.
Шоколад темний – 120 р.
Масло вершкове – 80 р.

Шоколадний торт з карамелизованными горіхами фундуком покроковий рецепт

1. Коржі:
Змішати сухі інгредієнти, додати яйця, м’яке вершкове масло і рослинна олія, молоко, еспресо перемішати до однорідності (~5 хв), додати оцет, перемішати, розкласти по формах (3 кільця діаметром 16 див.). Випікати при 165• ~30 хв. до сухої соломинки. Дати охолонути, обернути харчовою плівкою, залишити на 3-8 часов.
2. Ганаш:
Шоколад розтопити, вершки підігріти. Перемішати до однорідності. Охладить.
3. Крем для начинки:
Всі інгредієнти перемішати, збити до пишності і однородности.
4. Карамелізований фундук:
Фундук підсушити в розігрітій до 140• духовці 10 хвилин, очистити від лушпиння, крупно подробити. На суху сковороду всипати цукор. Коли кристали цукру розчиняться, додати подрібнені горіхи. Постійно помішуючи лопаткою, покрити горіхи глазур’ю, в кінці додасть вершкове масло, перемішати. Горішки в карамелі викласти на силіконовий килимок, розрівняти лопаткою. Дати охолонути, подробити ножом.
5. Збірка:
(кільце 16 див., ацетатна стрічка) Коржі розрізати уздовж навпіл. – корж – 180 р. крем для начинки – 1/3 горіхів – корж – 180 р. крем для начинки – 70 р. ганаш – корж – … – корж. Відправити в холодильник на 2-3 години. Покрити кремом. Декорувати за вкусу.