Шпинатовий бісквіт для торта. З цим яскравим і смачним бісквітом ви зможете приготувати багато різноманітних тортиків🎂..
Інгредієнти
🟢 Шпинат заморожений – 100 г
🟢 Борошно зеленої гречки – 130 г (1 склянка)
🟢 Яйця С0 – 4 шт.
🟢 Мальтит (цукор) – 130 р
🟢 Розпушувач – 1 чайна ложка (5 г)
🟢 Сіль – 1 щіпка
🟢 Натуральний барвник хлорофіл – 0.5 ч. л. (опціонально)
🟢 Цедра 1 лайма (лимона)
Шпинатний бісквіт для торта покроковий рецепт
1. Розморозьте шпинат в холодильнику. ⠀ Відокремлюємо жовтки від білків. ⠀ Додаємо до шпинату один яєчний жовток, пробиваємо все за допомогою блендера, щоб вийшла однорідна маса. ⠀ Збиваємо білки: вливаємо їх в окремий посуд і збиваємо міксером спочатку на низьких обертах, всипаємо 1/2 частина мальтіта (65 г) і, поступово збільшуючи швидкість, збиваємо на максимумі до стійкої піни. ⠀
2. 3 жовтки, решту мальтіта (65 г) в мисці з’єднуємо з цедрою і збиваємо близько 5 хвилин до пишної маси ⠀ до жовтків Додаємо пюре зі шпинату. Ще раз все збиваємо, щоб вийшла однорідна маса, додати при бажанні натуральний барвник. ⠀ В шпинатно-жовткову масу акуратно вводимо борошно з розпушувачем і сіллю. ⠀
3. Акуратно вводимо в тісто отриману меренгу з білків. ⠀ Викладаємо у форму (20 см), (застелену знизу фольгою) тісто, розрівнюємо лопаткою. ⠀ Випікаємо бісквіт в розігрітій до 170-180°С духовці 30-35 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою – виходить з випічки сухий – готово. ⠀
4. Готовий бісквіт необхідно остудити, звільнити від форми і при необхідності обернути плівкою і залишити в холодильнику на 5-8 годин для того, щоб бісквіт можна було легко розрізати на коржі. ⠀ Далі ви можете використовувати свій улюблений крем, начинки для складання повноцінного тортика.