Інгредієнти
Тісто:
3 шт. Яйця С0
200 гр. Цукру
120 гр. Вершкового масла 82%
100 гр. Шпинату
250 гр. Кефіру
300 гр. Борошна
7 гр. Розпушувача
Сіль
⠀
Для крему:
140 гр. Сирного сиру (Філадельфія, Хохланд креметте)
120 гр. Вершків 33-35%
40-50 гр. Цукрової пудри
Компоті:
250 гр. Вишні замороженої
60-70 гр. Цукру
20 гр. Кукурудзяного крохмалю
Шпинатний кекс з кремом і компоті вишневим покроковий рецепт
Якщо ви візьмете бебі шпинат то не буде ніякого стороннього присмаку і запаху☝️ ⠀ Витягуємо заздалегідь з холодильника масло, яйця та кефір, щоб усі інгредієнти були однією температури! ⠀ Шпинат добре подрібнюємо блендером з вершковим маслом кімнатної температури! ⠀
До масляно шпинатній суміші всипаємо цукор, вливаємо кефір, яйця і добре перемішуємо! Візьміть міксер якщо не впевнені у своїх силах, тому що якщо погано перемішати кекс вийде щільний! ⠀ Просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо цедру лимона за бажанням і знову перемішуємо. ⠀ Форму змащуємо тонким шаром рослинного масла і вливаємо тісто.
Стукаємо пару раз про стіл, підклавши рушник під форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С, режим верх низ (без конвекції☝️інакше буде сильний бугор).Приблизний час випічки 50 хв., перевіряємо на суху сірник! ⠀ Готового кексу даємо охолонути у формі 10 хвилин, потім перекладаємо на решітку і повністю охолодити!
Охолоджений сирний сир і охолоджені вершки поєднуємо з цукровою пудрою і збиваємо до стійкої піни. Крем наносимо не остиглий кекс.
В окремій чаші об’єднанням крохмаль з цукром і перемішуємо. У сотейнику з товстим дном нагріваємо заморожену ягоду до перших парів (60С) і всипаємо дощиком цукор з крохмалем, при цьому перемішуючи лопаткою. Варимо безперервно помішуючи на середньому вогні до загусання. Переливаємо в іншу чашу, накриваємо плівкою в контакт і даємо остыть.
Відео рецепт 👇