Пиріг тарт «Брауні» з карамеллю

Пиріг тарт «Брауні» з карамеллю простий рецепт в духовці. Любите тарти? Або більше брауні? А що щодо вершковою карамелі? З цим рецептом вам не доведеться мучити себе муками вибору, тому що в ньому є все! Насичений шоколадний брауні з горішками, пісочна основа, в яку мені подобається додати пару щіпок крупної солі, і солодкий карамельний соус. Приступимо.

Інгредієнти

🍪 Основа:
Борошно – 115 р
Цукрова пудра – 40 г
Сіль – 1/4 ч. л.
Масло вершкове (1) – 55 р
Жовтки – 2 шт.
Масло вершкове (2) – 40 р
Сіль велика – щіпка

🍫 Брауні:
Масло вершкове – 60 г
Цукор – 120 г
Яйця – 2 шт.
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Борошно – 55 р
Какао – 30 г
Сіль – 1/4 ч. л.
Горіхи волоські – 60 м + на прикрасу

🍯 Карамель:
Цукор – 170 г
Вода – 50 г
Вершки 33% – 60 р
Вершкове масло – 50 г
Сіль – за смаком

Пиріг тарт «Брауні» з карамеллю покроковий рецепт

1. 🍪 Основа:
Борошно, пудру і сіль змішати віночком і пересипати в подрібнювач. Додати прохолодне масло кубиками (1) і пробити до стану піщаної крихти. Додати жовтки і ще раз пробити, поки тісто не почне збиратися в комочки.
2. Дістати тісто і пальцями розібрати його в крихту (не обов’язково дуже дрібну, але однорідну), розподілити по підносу і прибрати в холодильник на годину. Випікати основу при температурі 170-180°С до світло-золотистого кольору, близько 15-20 минут.
3. В процесі пару раз перемішати, щоб крамбл пропекался рівномірно. Остудити і перемолоти в измельчителе в пісочну крошку.

4. Тепер в крихту додати 40 г розтопленого вершкового масла (2) і сіль. Сформувати основу для вашого десерту (діаметр 20) і відправити її в холодильник на 20 хвилин і более.
5. 🍫 Брауні:
Розтоплене вершкове масло змішати з цукром, потім ввести яйця і ванільний екстракт. Переконайтеся, що масло не занадто гаряче, перш ніж додавати в нього яйця. Борошно, какао, сіль, просіяти і додати до рідких ингредиентам.
6. Все добре перемішати до однорідності. Вилити тісто в основу, розподілити горішки і випікати при 170°С 15, від сили 20 хвилин, щоб брауні залишився м’яким. Його повна стабілізація відбудеться в холодильнике.
7. 🍯 Карамель:
В сотейнику воду з’єднайте з цукром. Готуйте на середньому вогні, поки цукор не розтане. Коли цукор розтопився, збільште вогонь і доведіть до кипіння, не заважаючи. Карамель буде пузиритися і темніти, набуваючи все більш бурштиновий колір. Як тільки колір став насиченим медовим, зніміть сотейник з плити і введіть гарячі сливки.
8. Тут будьте обережні, так як суміш буде активно вирувати. Як бульбашки трохи заспокояться, додайте масло і перемішайте до його повного розчинення. Додайте сіль. Коли карамель охолоне до кімнатної температури, покрийте їй брауні і відправте тарт в холодильник мінімум на 2 часа.

9. Для подачі я прикрасила тарт горішками та хрусткими кульками, але в принципі тут підійде все, на що вистачить фантазії))