Штоллен різдвяний із сиром і сухофруктами алкогольними

Як зробити смачний пиріг Штоллен різдвяний із сиром і сухофруктами алкогольними рецепт простий.

Інгредієнти

(на 2 маленьких або один великий)

Вершкове масло 125гр
Яйця 1 (С0)
Сир 5- 9%100гр
Цукор 125гр
Сметана 15% 30гр
Розпушувач 10гр
Горіхи (за бажанням) 50гр
Борошно 250-300гр
Спеції (за бажанням) У мене кориця, імбир, мускатний горіх 1-2 ч. л.
Апельсин (цедра) 1 шт
Вимочені в алкоголі сухофрукти 100гр
Вершкове масло (для просочення) 50гр
Цукрова пудра 50гр

Штоллен різдвяний із сиром і сухофруктами алкогольними покроковий рецепт

1. З сухофруктів я брала курагу, родзинки і чорнослив, а також цукати. Нарізала дрібними шматочками і залила коньяком в контейнері з щільною кришкою. Наполягала 2 тижні. Для тіста збити м’яке масло з цукром. Додати яйце, не припиняючи збивати. Потім додати протертий через сито або пробитий блендером сир і сметану, цедру апельсина.
2. Все перемішати міксером до однорідності. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, спеції і горіхи. Додати до основної маси разом з сухофруктами і вимісити тісто. Можна зробити один штоллен або два маленьких. Тісто викласти на килимок, надати форму прямокутника, скласти навпіл. Випікати при температурі 170С 40-60хв. Гарячий кекс рясно змастити м’яким вершковим маслом. І посипати цукровою пудрой.
3. Різдвяний штоллен готують до свят заздалегідь, за місяць-два. Ви теж можете так зробити. Якщо ви хочете зберегти його до свят, приготувавши запас, то необхідно загорнути його пергаментом або плівкою і зберігати в холодному місці. Печу по цьому рецепту років. Але більше мені все одно подобається дрожжевой.