Штоллен з цукатами і горіхами

Як смачно зробити Штоллен з цукатами і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Штоллен — традиційна німецька різдвяна випічка з соковитого, важкого дріжджового здобного тіста, в класичному рецепті це рясно посипаний цукровою пудрою кекс з високим вмістом прянощів, родзинок, горіхів і цукатів. Його овальна форма символізує сповитого немовляти Христа.

Інгредієнти

•550гр родзинок, цукатів, сухофруктів
•100 мл світлого рому
•350гр обсмажених горіхів
•160 мл теплого молока
•70 гр цукру
•25 г сухих дріжджів (75 свіжих)
•550 гр борошна в/с
•6 гр солі (чайна ложка)
•1 яйце 🥚
•250 гр вершкового масла
•50 гр топленого масла для просочення
•цукрова пудра
Кориця, сушений імбир, мелений кардамон, мускатний горіх, мелена гвоздика.
Сухофрукти залити ромом на добу (хоча б на ніч).

Штоллен з цукатами і горіхами покроковий рецепт

1. Випікати при 170° 45 – 60 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкой.

2. Гарячі штоллени ретельно змастити топленим маслом і засипати пудрою до тих пір, поки пудра не перестане танути і не утворюється щільне покрытие.

3. Остиглі штоллени загорнути в пергамент і фольгу, зберігати в прохолодному місці. Час визрівання 14 днів, час зберігання до трьох месяцев.

Відео рецепт 👇