Як зробити Шведський морквяний рулет з солоною карамеллю рецепт простий.
Інгредієнти
Пряний морквяний бісквіт
Яйця – 100 гр
Цукор – 180 гр
Борошно – 120 гр
Ванільний цукор – 8 гр
Кориця – 3 гр
Імбир – 1 гр
Сода – 5 гр
Розпушувач – 5 гр
Моркву – 130 гр
Рослинне масло – 65 гр
Солона карамель
Цукор – 70 гр
Глюкоза (1) – 70 гр
Вершки (33%) – 150 гр
Молоко – 50 гр
Глюкоза (2) – 50 гр
Масло вершкове – 40 гр
Сіль (флер де сель) – 1 гр
⠀
Крем
Вершки – 220 гр
Маскарпоне – 220 гр
Крем-чіз – 220 гр
Цукрова пудра – 60 гр (або за смаком)
Ванільний цукор – 2 ч. л
Шведський морквяний рулет з солоною карамеллю покроковий рецепт
1. Пряний морквяний бісквіт.
Збийте яйця з цукром на високій швидкості міксера до пишної піни (близько 10 хвилин). Змішайте всі сухі інгредієнти і просійте їх. Додайте моркву, порізану на дрібній тертці, і рослинне масло в яєчну суміш. Перемішайте. Підсипати сухі інгредієнти по частинах до основної суміші. Після кожного разу перемішуючи тісто. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером. Розмір листа 30х32 див. Випікайте бісквіт 5-7 хв в середині духовки при 225°.
Збийте яйця з цукром на високій швидкості міксера до пишної піни (близько 10 хвилин). Змішайте всі сухі інгредієнти і просійте їх. Додайте моркву, порізану на дрібній тертці, і рослинне масло в яєчну суміш. Перемішайте. Підсипати сухі інгредієнти по частинах до основної суміші. Після кожного разу перемішуючи тісто. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментним папером. Розмір листа 30х32 див. Випікайте бісквіт 5-7 хв в середині духовки при 225°.
2. Солона карамель.
Цукор з глюкозою (1) складіть у сотейник з товстим дном. В інший сотейник влийте вершки, молоко, глюкозу (2) і сіль. Поставте обидва сотейника на вогонь. Сотейник з цукром і глюкозою доведіть до 185 градусів, рідко помішуючи. Сотейник з вершками і молоком, доведіть до кипіння, помішуючи частіше. Вливайте киплячі вершки в сироп частинами. Після кожного разу ретельно перемішуйте. Доведіть карамель до 105°. Зніміть з вогню, процідіть і остудіть до 65-70°. Додайте масло. Подрібніть блендером (бажано з емульсійної насадкою).
Цукор з глюкозою (1) складіть у сотейник з товстим дном. В інший сотейник влийте вершки, молоко, глюкозу (2) і сіль. Поставте обидва сотейника на вогонь. Сотейник з цукром і глюкозою доведіть до 185 градусів, рідко помішуючи. Сотейник з вершками і молоком, доведіть до кипіння, помішуючи частіше. Вливайте киплячі вершки в сироп частинами. Після кожного разу ретельно перемішуйте. Доведіть карамель до 105°. Зніміть з вогню, процідіть і остудіть до 65-70°. Додайте масло. Подрібніть блендером (бажано з емульсійної насадкою).
3. Крем.
Змішайте всі інгредієнти. Збийте до стабільності і пишності крему. Відкладіть 220 гр крему в кондитерський мішок для прикраси рулета.
Змішайте всі інгредієнти. Збийте до стабільності і пишності крему. Відкладіть 220 гр крему в кондитерський мішок для прикраси рулета.
4. Збірка:
На бісквіт викладіть крем, розрівняти. Отсадите карамель змійкою (кількість вибирайте самі, орієнтуйтеся на потрібну вам солодкість). Скрутіть рулет. Отсадите зверху залишки крему. Прикрасьте по желанию.
На бісквіт викладіть крем, розрівняти. Отсадите карамель змійкою (кількість вибирайте самі, орієнтуйтеся на потрібну вам солодкість). Скрутіть рулет. Отсадите зверху залишки крему. Прикрасьте по желанию.