Печиво Кавові зерна ніжне і розсипчасте

Як смачно зробити Печиво Кавові зерна ніжне і розсипчасте простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. З багатим шоколадно-кавовим смаком і красивою формою.

Інгредієнти

220г борошна
25г какао-порошку
1 ч. л. дрібно меленої кави (або 2 ч. л. розчинної)
0,5 ч. л. розпушувача
Щіпка солі
60г розм’якшеного вершкового масла
100г цукрової пудри
3 жовтки (або 1 велике яйце)
35г сметани

Печиво Кавові зерна ніжне і розсипчасте покроковий рецепт

1. Борошно, розпушувач, какао, сіль, мелений кава змішати і просіяти. Якщо у вас розчинну каву, він змішується зі сметаною. Пудру і м’яке масло збити міксером до пишноти. По одному ввести жовтки, з ними тісто ніжніше, ніж з цілим яйцем. Додати сметани, взбить.

2. І ввести борошняну суміш. Замісити щільне, в’язке тісто, накрити плівкою “в контакт” і відправити в холодильник на 1 годину. Включити духовку на 190°С. Набирати в столову ложку тісто без верху і скачувати кулька менше волоського горіха, а з нього боченок.

3. Викласти на деко і зверху зубочисткою продавити посередині поздовжню борозну. Так вчинити з усіма печивом. Випікати при 190° близько 10 минут.

4. Вийняти, остудити і насолоджуватися😋👍 Зберігати в щільно закривається банку, печиво залишиться ніжним і м’яким всередині❤