Пиріг зі сливами, маком і крамблом в духовці

Як зробити Пиріг зі сливами, маком і крамблом в духовці рецепт простий 🥧 Смачний і дуже простий. Соковиті сливи ідеальні з кардамоном, але можна і корицю взяти, хоча з кардамоном – це просто вогонь 🔥 Мак приємно похрускує, якщо не любите, то просто не додавайте. У крамбл, якщо додати горіхову/мигдалеву борошно, то буде ще смачніше, хоча отже смачно❤️ Зовсім забула про цей пиріг, готувала перед від’їздом до Москви, сьогодні випадково побачила і вирішила, що треба терміново показати 👌 Як же ви вихідні зможете прожити без цього рецепту?

Інгредієнти

Для тесту
150 г вершкового масла (розтопити і остудити)
150 г цукру
160 г яєць (3шт)
10 г ванільний цукор
250 г борошна
10 г розпушувача
сіль щіпка
сливи (щільні, залежить від форми і розміру плодів, щоб був шар по тесту лежав, але приблизно 300-500г)

для Крамбла (крихти)
10 г масло вершкове (холодне)
20 г цукор ванільний
2 г кардамон (мелений)
20 г борошно (можна мигдальне або іншу горіхову)
Спеції (кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон)

Пиріг зі сливами, маком і крамблом в духовці покроковий рецепт

1. Збити яйця з цукром (обидва види), влити (!не гаряче) масло Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і всипати в тісто, перемішати Додати мак, перемішати Викласти тісто у форму, змащену маслом і посипану мукой.

2. Покласти зверху половинки слив Висипати зверху крамбл (щоб приготувати, треба просто розтерти в крихту інгредієнти)

3. Випікати до сухої спиці в розігрітій до 180°C духовці приблизно 40-45 хвилин Кекс повністю остудити, дістати з форми. Нарізати і насолоджуватися Всім – відмінних вихідних та приємного апетитна❤️

Відео рецепт 👇