Рецепт швидкої коржі. Коржі з начинкою за 25 хвилин від замісу до готовності.
Інгредієнти
130 р. вода*
100 р. залишки будь закваски (якщо її немає, то можна не додавати)
150 г. борошно пшеничне вс
150 г. борошно пшеничне цз (або вс)
10 р. рослинна олія
6 г сіль
30 р. кефір (або йогур, ряжанка і тп)
*якщо тісто вийшло занадто щільним додайте 10-20 г води.
Швидкі коржі з начинкою покроковий рецепт
1. З’єднати всі інгредієнти, замісити тісто. Вимішувати руками або в міксері 3-4 хвилини. Не до глютену! Отлежка тесту 10-15 хвилин. Розділити тісто на бажану кількість частин. Я зазвичай поділяю по 50-60 р. Тісто загорнути в кульки. Дати відпочити 10-15 минут.
2. З допомогою качалки розкотити тісто в коржі товщиною 1-2 мм і закласти в них заздалегідь підготовлену начинку. На відео базилік з сіллю, оливковою олією і моцарелою. Начинка може бути будь-який: зелень із сиром, картопля, фарш і т.п.
3. Випікати в духовці або на сковороді. Майже на максимальному вогні, випікати лаваш по 20-30 секунд з кожної сторони. При бажанні можна змастити вершковим маслом. Спечені коржі подавати сразу.