Готуємо Шифоновий шоколадний бісквіт рецепт простий. Він ідеальний!!! Пористий і не дуже сухою. Улюблений бісквіт для великого торта. Пекла разів 20👌
Інгредієнти
КБЖУ на 100 р.
~330/8/10/52
на діаметр 16-18 см
🔸Яйця – 3 шт (С0)
🔸Цукор – 130 г
🔸Какао – 15 р
🔸Борошно – 120 г
🔸Масло рослинне – 20 г
🔸Вода (тепла) – 30 р
🔸Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Шифоновий шоколадний бісквіт покроковий рецепт
1. Міксером збити яйця з цукром до щільної пишної піни (хвилин ~5). Це важливо!!! Окремо змішайте борошно, какао і розпушувач. Частинами просеивайте в яєчну масу сухі інгредієнти, заважаючи лопаткою знизу вгору. Додайте воду і масло і ще раз перемішайте. Випікати найкраще в рознімної кільці, знизу обернувши фольгой.
2. Але не обов’язково. Форму змащувати не треба, бісквіт повинен чіплятися за краї і «повзти вгору. Випікати при 170 градусах 40-45 хвилин до сухої зубочистки. Остудити у формі, вийняти і загорнути в харчову плівку. Прибрати в холодильник мінімум на 8 годин. Так, волога з бісквіту рівномірно распределится.
3. Він буде не сухою і краще різатися. Мій улюблений крем для тактного бісквіта: Вершки 33-35% збити + сирний сир + підсолоджувач (вершків і сиру ~ 60/40). Рікотта + підсолоджувач. Також можна додатково просочити солодкою водою і покласти ягідну начинку.