Сливове пюре джем без цукру швидкого приготування простий рецепт. А ви знали, що зі слив можна приготувати дуже смачне пюре, яке замінить вам джем для подачі сирників, оладок, млинців тощо? Також таке пюре можна використовувати для випічки, замінивши їм частину масла у рецепті! А ще можна таке пюре закатати в стерилізовані банки і воно прекрасно може зберігатися до півроку в холодильнику.
Інгредієнти
сливи
Сливове пюре джем без цукру покроковий рецепт
1. Сливи звільнити від кісточок. Помістити в каструлю з невеликою кількістю води. Проварити до м’якості. Пробити блендером. Проварити під кришкою на маленькому нагріванні (на індукції 2.) ще 30 минут.
2. Так як у сливах багато пектину, пюре після холодильника стає більш густим 🔥👍🏻 Виходить смачно навіть з не особливо солодких слив.
3. А з солодких взагалі Казка! Тільки беріть сливи сорту, як у мене на відео. Я сьогодні зробила з жовтими, вийшло кисло.
Відео рецепт 👇