Сливовий джем без кісточок на зиму

Як зробити смачний Сливовий джем без кісточок на зиму в домашніх умовах рецепт. Субота, а значить можна присвятити час приготування чогось дуже смачного. Тим більше, що фруктово-ягідний сезон у розпалі і полиці магазинів ломляться від різноманітних дарів природи, цим потрібно скористатися прямо зараз😉.
Ось, наприклад, із слив виходить просто неймовірно смачний джем! Я його спочатку хотіла зробити для начинки в тонкі пироги, але коли спробувала що вийшло, то вийшло так смачно, що пирогів не дістанеться))) Ось пара наведень, в яких випадках такий джем ідеальний: Як на фотографії, з підсмаженим целонозерновым хлібом з горіхами і сухофруктами. Зверху щедро масла, джему і трохи горіхів (пекан або волоські). На сніданок, з кашами, млинцями і оладками.
Просто ложкою, неодмінно з міцним, смачним чорним чаєм. Ну і найголовніше, з різними сирами і вином. Особливо прекрасні з ним будуть сири з благородною цвіллю. Загалом, цей джем створений для сирних тарілок. Думаю, будуть питання, які саме сливи я використовувала, сорт? Назви його я, на жаль, не знаю. Але це саме ті сливи, що ви бачите на фото, круглі, досить великі і з вогненно яскравою, червоною м’якоттю. Впевнена, що і з іншими сортами буде смачно, але з цим, особливо👌🏻.

Інгредієнти

Сливи 600 гр.
Цукор 500 гр.
Лийм 1 шт.
Зірочка бадьяна 1 шт.
Кориця 1 паличка.

Сливовий джем без кісточок на зиму покроковий рецепт

1. Сливи добре промити, видалити кісточки і нарізати на тонкі часточки. Покладіть сливи в каструлю, засипте цукром і перемішайте. Залиште на пару годин. Потім поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть пенки.
2. Додайте спеції і варіть на слабкому вогні близько години, орієнтуйтеся на густоту варення, мені подобається коли воно густе. Але майте на увазі, що при охолодженні, ще загусне больше.

3. Влийте сік лайма, перемішайте, поваріть ще буквально 15 секунд і зніміть з вогню. Розкладіть в стерильні банки і закрийте. Банки я стерилизую в духовці, при 120С.