Сливовий фруктовий мармелад на агар агарі з медом і горіхами

Сливовий фруктовий мармелад на агар агарі з медом і горіхами простий рецепт 💜

Інгредієнти

сливи — 600 гр.;
мед — 150 гр.;
агар-агар або желатин — 3 ст. л.;
аніс (бадьян) — 2-3 шт.;
кориця мелена — 1 ч. л.;
волоські горіхи — 100 гр.

Сливовий фруктовий мармелад на агар агарі з медом і горіхами покроковий рецепт

1. Сливи моєму, виймаємо кісточки; До сливам додаємо корицю і подрібнюємо блендером в пюре; Перекладаємо масу в сотейник, додаємо агар-агар і зірочки бадьяна, варимо 5 хвилин на маленькому вогні і выключаем.
2. Якщо використовуєте желатин, замочіть його в невеликій кількості води до набухання і нагрівайте, поки крупинки не розчиняться. Додаємо желатин перед тим, як виливати мармелад в форму;
3. До теплої сливової маси додаємо мед, перемішуємо. Горіхи дрібно рубаємо або подрібнюємо блендером; Форму застеляємо харчовою плівкою і насипаємо половину подрібнених горіхів, виливаємо сливову массу.
4. Ставимо в холодильник на пару годин, посипаємо рештою горіхів і розрізаємо на порційні кусочки.