Сливовий пиріг Бюргерское Щастя

Як зробити смачний Сливовий пиріг Бюргерское Щастя рецепт простий в духовці. БЮРГЕРСКОЕ ЩАСТЯ – це такий традиційний літньо-осінній німецький пиріг. Тонке тісто, багато сливи, в ідеалі «угорки». Простий такий пиріжок, в будь кондитерської купити можна «за недорого». І такий захват цей пиріг викликав – просто щастя якесь, а не пиріг. ❗️Головний секрет цього пирога – сливу ставити, а не класти! Печіть «Бюргерское щастя», печіть цей самий смачний з простих і найпростіший з смачних пиріг зі сливою. Поки сезон!

Інгредієнти

На глибоку форму розміром 20х30 см або круглу діам. 24 см

Для тіста:
175 г борошна
75 г вершкового масла
65 г цукрової пудри
1/2 ч. л. розпушувача
½ ч. л. кориці
1 куряче яйце С1
1 ст. л. коньяку/рому/бренді

Для начинки:
750 г слив
65 г цукрової пудри

Сливовий пиріг Бюргерское Щастя покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 190 С. Форму застеліть папером для випічки. ⠀ Змішайте в мисці борошно, цукрову пудру, корицю і розпушувач. ⠀ Холодне масло наріжте кубиками і перетріть з борошном, щоб вийшла дрібна крихта. Додайте яйце і коньяк, швидко замісіть тісто. ⠀ Вологими руками розподіліть тісто по дну формы.

2. Стежте, щоб товщина тесту була скрізь однакова. Його точно вистачить! ⠀ Сливу розріжте навпіл або на чотири частини і щільно укладіть на тісто зрізом вгору. Посипте через ситечко залишилася цукровою пудрою. ⠀

3. Випікайте пиріг близько 50 хвилин або до тих пір, поки тісто не стане золотистим, а сливи – дуже м’якими. Можна знизити температуру випікання. ⠀ Перекладіть на решітку разом з папером. Подавайте теплим з кулькою пломбіру або холодним, посипавши цукровою пудрой.