Сливовий пиріг перевертиш в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
•сливи – 300-400 р
•яйце – 2 шт.
•цукор – 100 г в тісто і 30 г у сироп
•масло вершкове – 90 г в тісто і 30 г у сироп
•молоко – 1/3 склянки
•борошно ~ 1,5 склянки
•розпушувач – 1 ч. л.
Сливовий пиріг перевертиш в духовці покроковий рецепт
1. Видаляємо кісточку, нарізаємо сливи часточками і укладаємо на дно форми. Форму я нічим не змащую, на даний момент форма у мене силіконова, але і металевої готувала. Далі приготуємо тісто. Для цього два яйця збиваємо з цукром. В оригіналі це 90 г, але я все ж додала більше на 10 р, і на мій погляд, ідеально!
2. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, збиваємо до однорідності. Вливаємо 1/3 склянки молока, збиваємо. Всипаємо борошно, розпушувач і знову добре перемешиваем.
3. Якщо тісто дуже густе додайте ще трохи молока. Але тісто не повинно бути занадто рідким. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте цукор. Полийте сливи получившимся сиропом.
4. Зверху викладаємо тісто, розрівнюємо. Випікати при 180°С приблизно 30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Перевертаємо пиріг і витягуємо його з формы.
Відео рецепт 👇