Морквяні пряники з фініками і гречкою в глазурі шоколадної

Морквяні пряники з фініками і гречкою в глазурі шоколадної простий рецепт 🧡

Інгредієнти

▪️120 г моркви
▪️120 г м’яких фініків (без кісточок)
▪️80 г зеленої гречки
▪️30 г рослинного молока
▪️30 г масла (кокос, винограду, аршови.кісточок, раф.оливкова)
▪️1 ст. л лимонного соку
▪️0,5 ч. л соди
▪️Спеції (за смаком, у мене: по 0,5 ч. л кориці і кардамона, 1 ч. л суш. цедри апельсина)

ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР:
▪️60 г какао-масла
▪️20 г кешью урбеча
▪️20 г сухого кокосового молока
▪️20 г эритрита в пудрі (можна сироп)

Морквяні пряники з фініками і гречкою в глазурі шоколадної покроковий рецепт

1. Змішуємо фініки, молоко, масло, лимонний сік. Пробиваємо блендером до стану пюре. Додаємо моркву, натерту на дрібній тертці. Перемішуємо ложкою. Зелену гречку смалываем з кавомолці. Змішуємо зі спеціями і содою. Об’єднуємо з нашої вологий массой.
2. Все добре перемішуємо. Формуємо пряники. Я змочую руки і роблю кульки. Вийшло 17 маленьких пряників. Випікаємо на килимку при 180 градусах 15 хвилин. Якщо у вас пряники розміром більше, то трохи довше. Пряники остигають. Акуратно відокремлюємо від килимка. Можна прибрати в холодильник, для більш зручного глазирования.
3. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР:
Масло порубати або натерти на тертці. Розтопити, не перегріваючи. Додати урбеч, потім сухе молоко і эритрит в пудрі. Все добре перемішуємо. Остуджуємо масу до 25 градусів. Тоді шоколад буде не занадто рідкий-глазурувати зручніше. Можна робити в 1 або 2 шари, дивіться по отриманій плотности.