Шоколадний мус по-эквадорски

Шоколадний мус по-эквадорски🍍 Дожили, цей фудблогер готує з кактусів. *А ще говорить про себе в третій особі і розмовляє сам з собою😳* Ну з хорошою людиною і поговорити приємно. Але повернемося від міркувань стилі Біллі Миллигана до їстівним кактусам😎 І поки за вікном відбувається небесний енурез, вітер відносить собачників в країну Оз😅, а вартість квитків на літак ростуть, як моя розсада на балконі, я здійснюю кулінарну подорож в країну сонця, тепла і смачних фруктів☀️ І, звичайно, ви можете зробити мус без фруктів, і він буде дуже смачним, але якщо є можливість, повторюйте за мною.

Інгредієнти

– 250 м горького (70%+) шоколаду
— 200 мл білого дорослого виноградного соку
— 150 мл вершків 33%
— 30 г вершкового масла
— 2 еквадорські гранаділла
— 2 ст. л. цукру
— 1 пітахайя
— 1 жовток
— блендер з чашею

Шоколадний мус по-эквадорски покроковий рецепт

1. Шоколад розтопіть на водяній бані, у мене це залізна миска, поставленої на каструлю з водою. Гранаділла располовиньте, вилийте м’якоть в невеликий сотейник, додайте цукор і дорослий виноградний сік, увімкніть середній вогонь і уварите в два раза.
2. Вершки збийте до стійкої піни. Почистіть пітахайї і подрібніть в блендері. До розтопленого шоколаду додайте масло і жовток, перемішайте, додайте пюре пітаї, ще раз перемешайте.
3. Почніть порційно додавати вершки, акуратно перемішуючи суміш лопаткою. Наповніть на ½ висоти склянки мусом і приберіть на 20 хв. у холодильник. Дістаньте і рівномірно заповніть уваренной сумішшю гранаділла з дорослим соком і подавайте на стол.