Як і обіцяла – РЕЦЕПТ СЛИВОВОГО ПИРОГА 🔥🔥🔥 Він настільки смачний і соковитий, що ви приготуєте його 2 рази за тиждень, а то і 3 😋 Готуємо Сливовий пиріг від Юлії Висоцької їмо вдома рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
100 г м’якого вершкового масла (я подтапливаю в ковші)
100г цукру
2 яйця
190г борошна
1 чайна ложка розпушувача
30г не холодного молока (трохи грію в тому ж ковші, де було масло)
300-500г злив (за бажанням)
1-2 столові ложки цукру
0,5 чайної ложки кориці
1 чайна ложка крохмалю (у мене кукурудзяний)
Сливовий пиріг від Юлії Висоцької їмо вдома покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 180°С Підготувати сливи: вимити, дрібні розрізати навпіл, великі – на 4 частини, видалити кісточки. Вершкове масло і цукор збити до посветления віночком або міксером. Ввести по одному яйця, розмішуючи до однорідності кожен раз. У 3 етапи додати борошно, змішану з розпушувачем, тобто додали третю частину борошна – розмішали, додали ще частина – розмішали і т. д. В кінці додати молоко, размешать.
2. Форму 20-23см в діаметрі вистелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном. Чим більше форма, тим тонше вийде пиріг і менше часу піде на випічку. Викласти тісто, рівномірно розподілити. Зверху укласти боком сливи, трохи утоплюючи їх у тісто.Я кладу густо.
3. Зверху посипати цукром з корицею. Та через сито – крохмалем, намагаючись добре захопити краї – там буде збиратися сік. Випікати при 180°С режим “верх-низ” 40-50 хвилин до сухої палички. Сильно не пересушуйте, якщо у вас велика форма. Остудити, вийняти з форми і насолоджуватися😋