Смачна ікра з патисонів на зиму в банках найпростіший рецепт. Якщо вас літо щедро обдарувала патиссонами, як і мене 😅 пропоную приготувати дуже смачну ікру, ні чим не поступається кабачкової (без преукрашений). Ніжна, однорідна консистенція. Шкірку у патисонів знімати не потрібно, так як вона дуже тонка і ніжна. Цю ікру можна залишити і на зиму, яскраве і смачне спогад про літо!
Інгредієнти
2 кг патисонів
300 гр цибуля ріпчаста
300 гр морква
500 г томати
5-7 зуб часник
150 мл олія
1 ст л сіль
2 ст л цукор
1 ст л оцет 9%
Смачна ікра з патисонів на зиму покроковий рецепт
1. Підготуємо всі інгредієнти. Цибулю нарізаємо кубиком, моркву натерти на крупній тертці. У патисонів видалити насіння, нарізати кубиком. У казан або каструлю вливаємо олію без запаху, обсмажуємо цибулю до прозорості, потім моркву. Додаємо патисони, перемішати і смажити 10 минут.
2. У томатів видалити шкірку, натерти на крупній тертці, перекладаю в загальну масу. Перемішати, накрити кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкувати 30 хвилин. Потім додаємо сіль, цукор і чеснок.
3. Ще раз все перемішати і готуємо 10 хвилин. По закінченню часу, зняти з вогню, пробити заглибним блендером , додаємо оцет, перемішати. Ставимо на вогонь ще на 5 минут.
4. Банки стирилизуем зручним для вас способом, розкладаю ікру і щільно закручую кришкою. Зберігати в прохолодному місці! Приємного аппетита!