Смачні Деруни хрусткі картопляні з часником на сковороді

Смачні Деруни хрусткі картопляні з часником на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

* Картопля – 600 р.
* Яйце – 1 шт.
* Цибуля – 1/2 цибулини
* Борошно – 2 ст. л. без гірки
* Сіль, перець
* Часник – 1 зубчик (за бажанням)

Смачні Деруни хрусткі картопляні з часником на сковороді покроковий рецепт

1. Картоплю чищу, мою і натираю на крупній тертці (!) А раніше я завжди подрібнювала картоплю на дрібній тертці. Цибулю теж подрібнюю на крупній тертці. Якщо цибулина велика на 600 г очищеного картоплі достатньо буде 1/2 цибулини. Далі все по-старому.

2. Вбиваю яйце, сіль, чорний мелений перець по смаку додаю. Ще я стала додавати зубчик часнику, пропускаю його через прес або натираю разом з цибулею. Борошно всипаю, буквально 2 столових ложки без гірки, на 600 г картоплі. Перемішую. Деруни смажу на олії масле.

3. Викладаю ложкою, тонким шаром, якщо будуть просвіти, нічого страшного. Шар картоплі повинен бути максимально тонкий. Смажу з двох сторін до красивої, апетитної рум’яної корочки.

4. Відразу ж гарячі деруни складаю на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати гарячими зі сметаною. Коли деруни охолонуть хрускіт вже буде не такий виражений, але вони однозначно смачніше тих драніков, які я готувала раньше.

Відео рецепт 👇