Як смачно зробити смачні Пожарські котлети з фаршу індички, молока і хліба простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пожарські котлети симетричної паніровці. На жаль і ах, рецепт тих знаменитих котлетосов Дар’ї Пожарської втрачений. Що, з одного боку, сумно, а з іншого відкриває простір для творчості без ризику отримати за самовілля.
Можете спробувати кинути в мене знаннями і заявити, що у мене котлети де-воляй, а не ті самі Пожарські. У мене є чим відповісти.
Якщо вірити таким джерелам, як В. о. Похльобкін та П. П. Александрова-Ігнатьєва, де-воляй мають більше відношення до котлет по-київськи, ніж до Пожарським.
Що не дає ніякої гарантії в точності моїх вишукувань, так як вже в «Збірнику розкладок для підприємств громадського харчування», на секундочку від 1940 року, де-воляй і по-киевски йдуть різними рецептами.
Кулінарна антропологія — річ заплутана, і зрозуміти, де правда, не завжди можливо. Залишається тільки сподіватися, що вона десь поруч.
Але не буду більше тиснути інтелектом і залишаю рецепт котлет а-ля Пожарські нижче. Від себе додам, що котлетки вийшли чудові. Хоч і з порушенням формальних традицій: в якості фаршу я використовував м’ясо індички.
Можете спробувати кинути в мене знаннями і заявити, що у мене котлети де-воляй, а не ті самі Пожарські. У мене є чим відповісти.
Якщо вірити таким джерелам, як В. о. Похльобкін та П. П. Александрова-Ігнатьєва, де-воляй мають більше відношення до котлет по-київськи, ніж до Пожарським.
Що не дає ніякої гарантії в точності моїх вишукувань, так як вже в «Збірнику розкладок для підприємств громадського харчування», на секундочку від 1940 року, де-воляй і по-киевски йдуть різними рецептами.
Кулінарна антропологія — річ заплутана, і зрозуміти, де правда, не завжди можливо. Залишається тільки сподіватися, що вона десь поруч.
Але не буду більше тиснути інтелектом і залишаю рецепт котлет а-ля Пожарські нижче. Від себе додам, що котлетки вийшли чудові. Хоч і з порушенням формальних традицій: в якості фаршу я використовував м’ясо індички.
Інгредієнти
На 5-6 котлеток
— 500 г готового або саморобного фаршу з індички
— 30 г вершкового масла у фарш + 50 г для запікання
— 120 мл молока
— 2-3 скибочки хліба у фарш + 5-6 на паніровку
— 1 ріпчаста цибуля
— щіпка солі і перцю
— блендер з чашею
Смачні Пожарські котлети з фаршу індички, молока і хліба покроковий рецепт
1. Помістіть масло і хліб для панірування в морозилку. Подрібніть в блендері до однорідності хліб, цибуля і молоко. Порційно вливайте суміш у фарш, ретельно вымешивая.
2. Слідкуйте за його консистенцією, вона повинна залишатися густий. Дістаньте хліб, наріжте кубиками, зберігаючи його форму, скачайте котлету, покладіть на край хліба і акуратно загорніть у панировку.
3. Перекладіть на деко, повторіть процедуру з рештою фаршем. Викладіть по шматочку масла на кожну котлетку. Приберіть в духовку, розігріту до 180 г, на 20-25 мин.
Відео рецепт 👇