Смачний пиріг з яблуками з заливкою

Пироги з яблуками доречні завжди. Ми пропонуємо вам приготувати цей моментальний пиріг: тісто для нього замішується в один рух, яблука запікаються в розігрівається духовці, заливка готується дуже просто. Смачний пиріг з яблуками з заливкою простий рецепт.
Тісто, яке використовується в цьому пирозі, називається бретонське шаблі. Воно відноситься до категорії пісочного тіста, але в готовому пирозі сприймається як проміжне між пісочним і масляним бісквітом. На місці яблук можуть бути груші, персики, нектарини або сливи.

Інгредієнти

На 2 пирога діаметром 18 см

Для тіста:
190 г вершкового масла Т=18С
130 г цукру
60 г яєчного жовтка (3 шт.)
80 г молока
190 г пшеничного борошна
4 г розпушувача

Для заливки:
20 г пшеничного борошна
20 г цукру
20 г жовтка (1 шт)
15 г вершкового масла, розтопленого
35 г вершків жирністю від 30%
35 г молока
10 г бренді (бажано кальвадос)

Для начинки:
2 яблука, здатних зберігати форму після термічної обробки
2-3 ст. л. яблучного джему

Смачний пиріг з яблуками з заливкою покроковий рецепт

1. Увімкніть духовку на розігрів до температури 175С. Очищені й розрізані на 4-6 частин яблука викладіть зрізом вниз на папір для випічки, поставте в духовку і запікайте до тих пір, коли їх буде легко проткнути кінчиком ножа. Приготуйте заливку, змішавши всі ингредиенты.

2. Масло з цукром збийте насадкою «лопатка» до пишноти, додайте жовтки. Коли вони повністю з’єднаються з тестом, в кілька прийомів влийте молоко. На цьому етапі повинна бути однорідна, пишна маса. Зніміть масу зі стінок чаші міксера силіконовою лопаткой.
3. Додати до масляної маси борошно і розпушувач, перемішайте до однорідності. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і отсадите у форму, застелену папером для выпечки.

4. Викладіть на тісто яблука, залити заливкою. Випікайте 25-35 хвилин, до золотистого кольору. Готовий пиріг змастіть розтопленим яблучним джемом. Подавайте теплим або холодным.

Відео рецепт 👇