Смородиновий кекс коврижка

Як смачно зробити Смородиновий кекс коврижка простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Якщо ви щасливий володар 20 соток (менше теж відмінно!), і у вас на ділянці ростуть смородинові кущі, то в погребі неодмінно повинен бути стратегічний запас протертою з цукром чорної смородини! 😂 Для цієї пряники і варення підійде, але мені більше подобається сира ягода. 👌 Рецепт родом з СРСР, і він настільки простий, що впорається навіть дитина)🙌

Інгредієнти

🔹1 склянку протертою смородини
🔹1 склянка цукру (я кладу 3/4 ст.)
🔹1 склянка кефіру
🔹2 яйця
🔹2 – 2,5 склянки борошна в/с чи 1с
🔹1ч.л. соди
🔹щіпка солі (опц.)

Смородиновий кекс коврижка покроковий рецепт

1. Змішати кефір і терту смородину з содою, дати постояти 15-20хв. Ємність беріть побільше, тому що йде бурхлива реакція при з’єднанні соди і кислот смородини і кефіру! Окремо збийте яйця з сахаром.
2. Потім з’єднати обидві маси, частинами всипати борошно, перемішати лопаткою або віночком. Консистенція тіста сметаноподібну! Випікаємо при 180С ( 170С) близько 40-60хв в залежності від розміру форми і висоти тесту в форме.

3. Перевіряємо готовність на суху паличку. P.S. сьогодні я додала частково цільнозернове борошно і суміш прянощів для аромата.