Як зробити смачний домашній Смородиновий торт з кремом з вершків та кисломолочного сиру рецепт простий.
Інгредієнти
для Бісквіта
Яйця – 3 шт.
Цукор – 150 г
Сметана 25% – 130 р
Рослинна олія – 60 г
Борошно -180 р
Розпушувач – 5 р
Сіль – щіпка
для Просочення
Молоко – 80 г
Цукор – 30 г
для Конфі
заморожена Смородина – 250 г
Цукор -100 р
Крохмаль – 30 г
для Крему
Сирний сир – 400 г
Вершки – 200 г
Цукрова пудра – 8о р
Конфі – 15 г
Смородиновий торт з кремом з вершків та кисломолочного сиру покроковий рецепт
1. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити на середній швидкості до стану легкої піни, поступово ввести половину цукру, і продовжити збивати, збільшуючи швидкість до максимуму. Нам потрібні стійкі піки. Якщо у вас ручний міксер, це займе хвилин 10+.
2. Жовтки збити з рештою цукру до посветления. Додати сметану, а потім масло і все перемішати. З’єднати борошно, розпушувач і сіль, – просіяти. Тепер до меренге додаємо 1/2 сметанної суміші і 1/2 сухих інгредієнтів, акуратно об’єднуємо всі силіконовою лопаткой.
3. Якщо лопаткою не виходить, скористайтеся віночком, але робіть акуратні руху, щоб зберегти легкість тесту. З тієї ж причини не варто довго вимішувати массу.
4. Повторити те ж саме з другою половиною інгредієнтів. Розділити тісто на 2 форми 0 16 см і випікати близько 30 хвилин при 175-18о°С. Перед складанням кожен корж розрізати на два.
5. Для просочення об’єднати молоко і цукор, довести до кипіння. Остудити і просочити бісквіти перед складанням. Переходимо до конфі. Заморожену смородину проварити в сотейнику близько 5 хвилин, потім пробити блендером і варити до 45-50°С. Цукор об’єднати і перемішати з крохмалем, дощиком ввести в ягідне пюре, активно помешивая.
6. Довести до кипіння, прокип’ятити ще пару ^хвилин до загустіння маси (не забуваємо заважати). Перекласти в невелику миску і повністю остудити, накривши плівкою в контакт. Або ж можете відразу помістити конфі в кондитерський мішок. Приготувати крем. Холодні інгредієнти об’єднати в чаші міксера і збивати на середній швидкості близько минуты.
7. Поступово збільшити швидкість до максимальної і збивати ще 4-5 хвилин. Крем виходить щільним і зручним в роботі. Приблизно 200 грам крему я залишила на вирівнювання торта і додала до нього грам ю смородинового конфі для більш насиченого кольору. Збірка торта: Викладаємо корж, просочуємо его.
8. Тепер з кондитерського мішка видавлюємо крем по краю бісквіта, по колу. У нас вийшов зовнішнє коло. Всередині, впритул до нього, робимо коло з конфі, вже менший. Потім знову коло крему – коло конфі – крем в саму серединку. Таким образохм зібрати весь торт.