Кавове желе з молоком на желатині

У спекотну погоду дуже хочеться побалувати себе прохолодним десертом. Ми підготували для вас освіжаючий кавовий десерт. Кавове желе з молоком на желатині простий рецепт.

Інгредієнти

вода – 400 мл
молоко 4% – 200 мл
желатин – 2 ч. л.
цукор-рафінад – 2 шматка
кави чорний – 56 г

Кавове желе з молоком на желатині покроковий рецепт

1. Для початку потрібно зварити дуже міцну каву, майже еспресо. Додайте пару кубиків цукру. Залийте желатин холодною водою і дайте йому набрякнути. Прогрійте желатин на вогні до повного розчинення і змішайте з гарячою кавою до однородности.
2. Перелийте кави в порційні стакани і відправте застигати в холодильник приблизно на 1-1,5 години. Чим вище ваш стакан і чим більше в ньому кавового желе, тим довше воно буде застывать.
3. Дістаньте застигле желе з холодильника і за допомогою ложки розділіть його на великі шматочки. Після чого залийте охолодженим молоком і відразу подавайте до столу.