Як зробити Азербайджанський Солодкий плов з сухофруктами (родзинки і курага) і лавашем простий рецепт.
Інгредієнти
– рис довгозерний 2 склянки;
– вода-6 склянок;
– масло вершкове 200 гр;
– вірменський лаваш 2 аркуша;
– сухофрукти (родзинки білий, чорний, курага) 400 гр;
– сіль за смаком;
– жовток-2 шт.
Солодкий плов з сухофруктами (родзинки і курага) і лавашем покроковий рецепт
1. Воду закип’ятити, посолити, додати рис. Варити до напівготовності хвилин 10. Далі воду злити і промити рис в холодній воде.
2. На вершковому маслі згасити і посмажити сухофрукти. Перемішати все з рисом.
3. лаваш Нарізати і розкласти його у підходящої посуді, викласти солодкий рис, накрити лавашем і зверху змастити збитим жовтком. Відправити в духовку до рум’яного кольору лаваша.
Відео рецепт 👇