Солона карамель в домашніх умовах

Як смачно зробити Солона карамель в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко.

Інгредієнти

Цукор – 113 гр
Вершки – 80 гр
Масло вершкове – 50 гр
Сіль – за смаком

Солона карамель в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Розтопити цукор в сотейнику з товстим дном, можна допомагати жорсткої силіконової лопаткою (розтерти цукор) поки всі крупинки цукру не розчиняться. Доводимо цукор до золотистого бурштинового состояния.

2. Потім знімаємо з вогню або зменшуємо потужність плити до мінімуму і додаємо гарячі вершки. Перемішуємо і знову ставимо на середній вогонь. Уварюють до 108 градусов.

3. Знімаємо з вогню, охолодити масу до 40 градусів і вводимо масло, пробиваємо блендером для однорідного, гладкого стану. Перекладаємо в мішок або закриваємо плівкою в контакт.

Відео рецепт 👇