Як зробити Солоні рижики холодним способом на зиму в банках рецепт простий. Найкращий перевірений рецепт. Рижики і опеньки я люблю більше за всіх інших грибів, в порівнянні з рижиком білий гриб для мене меркне за смаковими якостями. У мережі є багато рецептів солоних рижиків, але я досі не розумію, чому у всіх рецептах бузырят стільки солі? Одного разу я так зіпсувала рижики перетворивши їх в отруйно-солоні. І спеції в рижики повірте мені – зовсім зайве! У них особливий смак і аромат і всілякі листя вишні, хрону, кріп і перець всі тільки зіпсують. Зберігайте рецепт, він кращий для рижиків.
Інгредієнти
Рижики -5 кг
Сіль-150 гр
(На 1 кг, потрібно 30 гр солі)
Солоні рижики холодним способом на зиму в банках покроковий рецепт
1. Дуже добре чистимо та миємо під проточною водою гриби, даємо стекти зайвій воді. Беремо відповідний посуд для засолювання (емальований, скляний, дерев’яну) викладаємо гриби шарами і просолюємо кожен шар. Ставимо на рижики хороший гніт, через добу вони дають багато розсолу, а через 2-3 доби їх можна есть.
2. Це божественний смак. Після для зручного зберігання я перекладаю гриби в банки, заливаю виділеним розсолом і опускаю в льох. Немає льоху, зберігайте солоні гриби в холодильнике.
3. Мої улюблені способи вживання рижиков: 1) промити солоні рижики, злегка віджати, додати часник і рослинне масло 2) промити і віджати рижики додати до них сметану і рубаний кріп Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇