Сугудай з муксуна

Як смачно зробити Сугудай з муксуна простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Березень, час свіжого приходу зимової підлідної риби. Ловіть рецепт СПРАВЖНЬОГО Сугудая з північної білої риби!!! Сугудай роблять з великої підлідної риби свіжого улову. Ідеально підходять Муксун, Чир, Омуль, Нельма і т. д.

Інгредієнти

дивіться нижче

Сугудай з муксуна покроковий рецепт

1. По-перше: ні в якому разі не давати рибі розтанути!! Дістав і відразу знімаємо шкуру! Нарізаємо на дольки, нехай важко, хороший ніж і ганчірка для м’якості в допомогу. Вся фішка, в її заморожености! Кожен шматочок розрізаємо по пузі, так легко вийняти нутрощі, і розрізаємо шматок навпіл. Всі шматки кладемо в кастрюлю.

2. Туди ж кладемо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, мелений чорний перець і сіль, наявність і кількість на ваш розсуд. Масло все ще не додаємо… Закриваємо кришкою і гарненько болтаєм і трусимо. Відкриваємо. І такий аромат свіжості йде з каструлі ,.. вже слинки течуть… Але поки не треба, треба потерпіти. Додаємо масло, трошки совсем.
3. І ще трясемо гарненько гарненько. І ось тепер готово. Можна їсти. Коли відкриваєш кришку, риба виходить як би у власному соусі. Він як би «задруживает» все між собою.. від м’яса риби до її жиру, який швидко тане, але риба, при цьому, все ще заморожена.

4. Від цього соусу можна просто в обморок впасти.. 🤪Самий смак, взяти кришку від каструлі і хлібом її «вичистити».., а потім знову потрясти, що б вимазати і знову «вичистити».😁 Ось цей сугудай, це шалено смачно! У такому вигляді, величезна рибина «відлітає» на двоих…😋