Справжній смачний сильний домашній квас без дріжджів, газований простий рецепт.
Інгредієнти
Житнього хліба -250 гр
Цукор -180 гр
Вода -2,5 літра
Родзинки -20 гр + 5 шт в пляшку
Сильний домашній квас без дріжджів покроковий рецепт
1. Хліб підсушити в духовці. Якщо хочете квас по темніше то підрум’яньте сильніше , але не спаліть, а то квас буде гірчити. Воду закип’ятити, додати Цукор остудити до температура 30°. В зручну тару додаємо сухарики родзинки і все заливаємо водою з сахаром.
2. Зверху накрити марлею ( квас повинен дихати ). Квас коштує від доби до двоє в залежності від температури, у нас спека тому мені вистачило діб щоб він почав активно бродити. Далі залишаємо ще на двоє суток.
3. Проціджуємо квас, частину закваски відкласти в банку і можна прибрати в холодильник до наступного приготування. Переливаємо квас в пляшки якщо потрібно додаємо цукор за смаком , але мені ідеально так.
4. В кожну пляшку додаємо 5 родзинок. Закриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце на 6 год, щоб почався активний процес газування. Прибираємо в холодильник на 2-3год щоб він добре охладился.
5. Наступну партію квасу готуємо також тільки додаємо трохи закваски буквально дві столові ложки. З цим класом виходить найідеальніша окрошка.
Відео рецепт 👇