сирна Паска Заварна зі сметаною, родзинками і карамеллю

сирна Паска Заварна зі сметаною, родзинками і карамеллю простий рецепт.

Інгредієнти

500г – сир жирний
200г – сметана 20%
100г – вершкове масло
100г – цукор
4шт – яєчні жовтки
1 уп. – ванілін
Ізюм – скільки хочете ( в мене ще і сушений манго)

Карамель
150г – цукор
120г – вершки 33%
30г – вершкове олію

сирна Паска Заварна зі сметаною, родзинками і карамеллю покроковий рецепт

1. Сир подрібнюємо блендером до однорідної маси. Додаємо жовтки, цукор, сметану і ванілін. Ретельно змішуємо. Додаємо масло кімнатної температури і продовжуємо змішувати. Збиваємо все міксером. Далі перекладаємо масу в каструлю і на повільному вогні варимо до закипання ( ні в якому разі не кип’ятити), постійно перемешивая.

2. Набираємо у велику миску холодну воду і поміщаємо в каструлю з масою (як показано на відео ) і заважаємо, до охолодження і загустіння. Далі додаємо родзинки, ретельно перемішуємо і все переливаємо в пасочницу, застелений вологою марлею. Закриваємо краю марлею, злегка придавлюємо ( що небудь важке) і прибираємо в холодильник майже на добу ( можна 10-15 годин).
3. Готуємо карамель. У товстостінній каструлі розтоплюємо цукор на повільному вогні постійно помішуючи. Ставимо грітися вершки в окремому посуді ( не доводити до кипіння). Коли цукор розтопиться і стане бурштинового кольору додаємо гарячі вершки і потім масло кімнатної температуры.

4. Постійно перемішуємо. Після закінчення часу, акуратно прибираємо стінки пасочніци і прибираємо марлю. Заливаємо звірку карамель і прикрашаємо як захочемо. Готуйте на здоров’я. Всіх причетних вітаю зі Світлим Великоднем 🙏❤️.

Відео рецепт 👇