Як зробити Сирно сметанний пиріг з ягодами простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Для тесту:
Вершкове масло – 100 г
Борошно – 200 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Яйце – 1 шт
⠀
Для начинки:
Сир – 400 г
Сметана 15% – 150 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Ягоди (+ 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю)
Сирно сметанний пиріг з ягодами покроковий рецепт
1. У просіяне борошно додаємо м’яке вершкове масло і перетираємо в крихту, потім додаємо розпушувач і добре перемішуємо. В отриману крихту додаємо яйце, замішуємо тісто і прибираємо в холодильник на пів години. ⠀ Для начинки змішуємо сир, яйця, цукор, ванільний цукор, сметану і пробиваємо блендером до однорідності. ⠀
2. Якщо заморожена ягода, то змішування з 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю (щоб вона не робила зайвої вологи) ⠀ До форми змащуємо рослинним маслом, або застеляємо пергаментом і в неї викладаємо тісто. Розподіляємо тісто руками по всій площі форми, формуючи бортики.
3. В отриману основу вливаємо начинку і рівномірно розподіляємо. Зверху викладаємо будь-які ягоди (у мене малина) і відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. ⠀
4. Через 40 хвилин дістаємо пиріг і гавкотом йому повністю охолонути. Потім акуратно виймаємо з форми і насолоджуємося 🥰 (форму бажано використовувати орендовану, щоб було зручніше діставати пиріг).
Відео рецепт 👇