Як зробити Сирний торт низькокалорійний з шоколадною крихтою рецепт простий 😋 ❤️🔥дуже смачненький тортик, ніжний, легкий і такий низькокалорійний, хоч половину за раз 🤪
Інгредієнти
КБЖУ на 100 гр: 108/9.6/3.5/9.4
Вага торта: 869 гр.
для бісквіта потрібно:
Яйце – 3 шт
Кефір 1% – 70 мл
Рисова ц/з борошно – 50 гр
Какао – 10 гр
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Сіль – щіпка
Підсолоджувач за смаком
для начинки:
Сир у брикеті 5% – 180 гр
Сир м’який 0% – 170 гр ( можна замінити на рікотту)
Молоко 2,5 % – 50 мл
Желатин 7 гр + вода 50 мл
Конфітюр б/з -50 г( у мене від Іван поле)
Підсолоджувач
Просочення:
Вода – 20 мл
Підсолоджувач
Сирний торт низькокалорійний з шоколадною крихтою покроковий рецепт
1. Для бісквіта білки відокремити від жовтків. До жовтків додати кефір і підсолоджувач, збити віночком. Всипати просіяне борошно з розпушувачем і какао. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків. Ввести білки в тісто. Вилити у форму діаметром 16 див. Випікати при 180 гр 30 хвилин. Готового бісквіту дати охолонути на решітці протягом 2х часов.
2. Для начинки: желатин залити водою , дати набрякнути. Підігріти в мікрохвильовій печі короткими імпульсами до розчинення крупинок. У глибоку миску викласти сир, м’який сир, молоко і підсолоджувач. Збити міксером до однородности.
3. Тонкою цівкою влити желатин, продовжуючи збивати. Прибрати в холодильник на 10 хв, щоб маса трохи загусла. З бісквіта вирізати середину, залишаючи дно і боки. Весь вибраний бісквіт розім’яти руками в крошку.
4. Збирати торт краще в рознімної кільці. Дно бісквіта і боки рясно просочити. Викласти 1/2 сирної маси, в середину викласти конфітюр (його можна замінити на банан , попередньо розім’яти виделкою , будь-якими ягодами, джемами, пастами).
5. Викласти решту сирну начинку. Присипати верх бісквітної крихтою (можна рубленими ще горіхами), злегка притиснути її. Прибрати торт в холодильник на ніч. 🤤