Готуємо тарти шоколад, полуниця і лайм! Ці маленькі тістечка на стільки чудові, що краще їх готувати відразу багато-багато!
Інгредієнти
На 12 тарти:
⠀
Пісочна основа:
Борошно 170 гр
Розпушувач 1 гр
Сіль 1 гр
Цукрова пудра 60 гр
Мигдальна борошно 12 гр
Какао 20 гр
Вершкове масло 95 гр
Яйця 35 гр
Компоті полуниця і суниця
Пюре полуниці 200 гр
Суниця ягоди 90 гр (можна замінити на полуницю)
Цукор 90 гр
Пектин nH 4 р
⠀
Кремю лайм:
Цукор 90 гр
Жовтки 100 гр
Сік лайма 75 гр
Желатин 220бл 4 гр
Вершкове масло 75 гр
Цедра лайма
⠀
Крем для декору:
Сирний сир 100 гр
Вершки 33% 100 гр
Цукрова пудра 60 гр
Цедра лайма
Тарти Шоколад Полуниця Лайм покроковий рецепт
1. Пісочна основа:
Всі сухі інгредієнти змішати в крихту з холодним вершковим маслом. Додати яйця і швидко замісити тісто. Розкачати між двома листами пергаменту, охолодити і сформувати тарти. Випікати близько 15 хв при 175С.
Всі сухі інгредієнти змішати в крихту з холодним вершковим маслом. Додати яйця і швидко замісити тісто. Розкачати між двома листами пергаменту, охолодити і сформувати тарти. Випікати близько 15 хв при 175С.
2. Компоті полуниця і суниця:
Пюре і ягоди довести до кипіння і, постійно помішуючи, дощиком ввести цукор, змішаний з пектином. Довести до кипіння і відразу розподілити по тартам. Стабілізувати в холодильнике.
Пюре і ягоди довести до кипіння і, постійно помішуючи, дощиком ввести цукор, змішаний з пектином. Довести до кипіння і відразу розподілити по тартам. Стабілізувати в холодильнике.
3. Кремю лайм:
Цедру і сік лайма довести до кипіння і заварити жовтки змішані з цукром. Повернути на плиту і довести до загустіння. Він не повинен закипіти. Знімаємо з плити, додаємо попередньо замочений желатин і м’яке вершкове масло. Пробиваємо блендером і розливаємо по тартам другим шаром. Стабілізувати в холодильнику близько 1,5 часов.
Цедру і сік лайма довести до кипіння і заварити жовтки змішані з цукром. Повернути на плиту і довести до загустіння. Він не повинен закипіти. Знімаємо з плити, додаємо попередньо замочений желатин і м’яке вершкове масло. Пробиваємо блендером і розливаємо по тартам другим шаром. Стабілізувати в холодильнику близько 1,5 часов.
4. Крем для декору:
Всі інгредієнти змішати міксером до стійкої пик.
Всі інгредієнти змішати міксером до стійкої пик.
Відео рецепт 👇