Тефтелі мясні без рису класичні

Як смачно зробити Тефтелі м’ясні без рису класичні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– м’ясний фарш 400 гр.
– яйце 1 шт.
– лук 1 шт.
– морква 1 шт.
– сметана 200 гр.
– томатна паста 1 ст. ложка з гіркою
– борошно приблизно 1/2 склянки
– сіль 1 ч. ложка
– перець мелений 1/2 ч. ложки
– масло для смаження 2 ст. ложки

Тефтелі м’ясні без рису класичні покроковий рецепт

1. У фарш додаємо терту моркву, дрібно порізану цибулю, яйце, сіль і перець. Ретельно вимішуємо. Готуємо соус: у глибокій мисці змішуємо сметану з томатною пастою. Додаємо 1 ст. ложку борошна, перемішуємо. Вливаємо 1,5 склянки води і знову добре перемішуємо. Соус на цьому етапі рідкий – так і повинно вийти 🙂

2. Ділимо фарш на 8 рівних частин. Змочуємо руки водою, скачуємо з кожного шматочка фаршу круглу тефтельку, обвалюємо в борошні. У глибокій сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо тефтелі з усіх боків до скоринки. Вливаємо соус.

3. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального. Перевертаємо тюфтельки, накриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин. Знову перевертаємо тюфтельки і готуємо ще 10 хвилин під крышкой.

4. Традиційні гарніри до тефтелі – картопля-пюре, макарони, рис, гречана каша. При подачі за бажанням посипаємо свіжою зеленью.