Як смачно зробити Телятина під соусом з тунця Вітелло Тонато простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Найулюбленіша мною Vitello Tonnato. Телятина під соусом з тунця – м’ясо і риба!
Смачно, святково, відмінно підходить для новорічного столу. Як обробити вирізку і як правильно її приготувати дивіться в каруселі. Робила по Белонике, в соусі спростила технологію, так швидше, а в смаку немає різниці.
Смачно, святково, відмінно підходить для новорічного столу. Як обробити вирізку і як правильно її приготувати дивіться в каруселі. Робила по Белонике, в соусі спростила технологію, так швидше, а в смаку немає різниці.
Інгредієнти
на 6 порцій:
✔️Теляча вирізка — 1 шт.
✔️Рослинна олія (не оливкова!) — у мене соняшникова без запаху 300 мл
✔️Вершки жирні (від 33%) — 200 мл
✔️Тунець у власному соку — 7 ст. л.
✔️Жовтки — 3 шт.
✔️Анчоуси в олії — 10 шт.
✔️Діжонська гірчиця — 1 ст. л.
✔️Бальзамічний оцет — 2 ч. л.
✔️М’ясний бульйон — 1 ст. л.
✔️Эспелетский перець – у мене просто чорний мелений
✔️Для прикраси: каперси, зелень – шніт-цибуля, молода цибуля, петрушка.
Телятина під соусом з тунця Вітелло Тонато покроковий рецепт
1. Філе телятини розрізаємо навпіл, щоб потім нарізати ковбасою поперек волокон!, і кожен шматок щільно загортаємо в харчову плівку – робимо “ковбасу”, дивіться в каруселі як! Зав’язуємо хвостики або перев’язуємо всі харчової ж бечевкой.
2. У мене була довга вирізка, я розрізала на три частини і тонкі хвости з’єднувала і разом замотала. Варимо будь м’ясний або курячий бульйон, солимо його. Коли бульйон готовий, доводимо його до кипіння, кладемо в нього “ковбасу”, миттєво вимикаємо вогонь і залишаємо на 3-4 години під закритою кришкою у вимкненій каструлі!
3. Телятина дійде до потрібної кондиції. Для соусу в чашу блендера кладемо 3 жовтки, 1 ст. ложку гірчиці, солимо-перчимо, ставимо ногу блендера і зверху наливаємо масло, включаємо блендер, не піднімаємо його перші 20 секунд, потім повільно вгору і вниз піднімаємо, даючи маслу змішатися з інгредієнтами і почати емульгувати, стане густим як майонез.
4. Додаємо тунця, відіжміть його від соку і анчоуси без масла. Вливаємо вершки, бальзамічний оцет і перець. Збиваємо в пюре. Додаємо бульйон і ще трохи вершків, ще хвилину збиваємо, додаємо соус в холодильник, там він трохи загустеет.
5. Телятину нарізати досить товстими кружечками (по 0.4-0.5 см). Поливаємо соусом, посипаємо зверху каперсами і зеленню за бажанням. Подаємо! Дуже смачно, а головне тут не потрібен сувид!