Теплий салат з авокадо, томатами і креветками

Як смачно зробити Теплий салат з авокадо, томатами і креветками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Моє улюблене поєднання — креветки і стигле, ніжне авокадо. Дуже просте у приготуванні блюдо для будь-якого приводу. Цей яскравий салат прикрасить святковий стіл, зробить рядовий вечеря незабутнім.

Інгредієнти

Креветки великі, сыромороженные — 300 г;
стигле Авокадо — 250 г;
Солодкий червоний цибуля — 30 г;
Часник — 2 зубчики;
Помідори черрі — 150 г;
Петрушка ніжна — жменя листя;
Оливкова олія «екстра вірджин» — 4 ст. л.;
Сік 1/4 лимона;
Сіль — щіпка;
Перець мелений — щіпка.

Теплий салат з авокадо, томатами і креветками покроковий рецепт

1. Для початку потрібно правильно розморозити креветки, поступово, помістивши з морозильника на полицю холодильника на кілька годин. Далі креветки потрібно почистити від панцира, видалити кишкову вену, якщо все це є, видалити утворилася воду, просушити паперовими серветками. ⠀

2. Помідори черрі нарізати половинками. Петрушку не дуже дрібно порубати. Авокадо вимити, розрізати вздовж навпіл, видалити кісточку, вибрати з шкірки столовою ложкою м’якоть, нарізати великим кубиком, приправити лимонним соком. Червоний цибулю нарізати дуже тонкими полукольцами.

3. Зубчики часнику нарізати товстими пластинками. ⠀ На сковороді розігріти 2 ст. л. олії (на 7 з 9), обсмажити в олії часник, поки не зарум’яниться. Часник видалити. Швидко обсмажити в ароматній олії креветки, буквально одну хвилину. ⠀

4. У миску викласти авокадо, півкільця цибулі, січену петрушку, половинки чері, обсмажені креветки, поперчити, посолити, заправити маслом і акуратно перемішати за допомогою двох ложок. ⠀ Тут же подавати зі свіжим домашнім хлібом. Дуже смачно і просто!

Відео рецепт 👇