Салат Мімоза з горбушею, сиром, яйцем і картоплею від Івлєва Костянтина

Салат Мімоза з горбушею, сиром, яйцем і картоплею від Івлєва Костянтина простий рецепт. Трохи повіяло осінньою прохолодою і відразу захотілося чогось більш ситного, ніж окрошка) Після посту з сирною мімозою передплатники порадили приготувати.

Інгредієнти

Картопля запечена – 300 гр.
Горбуша гарячого копчення – 300 гр.
Салат «Айсберг» – 200 гр.
Яйце куряче – 5 шт.
Сир твердий – 200 гр.

Соус:
Майонез – 200 гр.
солодкий Соус чилі – 120 гр.

Форма роз’ємна – 20 див.

Салат Мімоза з горбушею, сиром, яйцем і картоплею від Івлєва Костянтина покроковий рецепт

1. Картоплю і варені яйця натерти на крупній тертці. ⠀ Горбушу очистити від шкіри і кісток і розібрати на дрібні шматочки. ⠀ Салат «Айсберг» нашаткувати. ⠀ Сир охолодити і натерти соломкою на самій дрібній тертці. ⠀ Для соусу змішати майонез з соусом чили.
2. Далі зібрати салат шарами: ⠀ Першим шаром викласти картоплю, не приминаючи. Змастити соусом. Далі шар риби + соус. Потім салат «Айсберг». Акуратно прим’яти і змастити соусом.
3. Поверх викласти яйця і залишився соус. Посипати салат сиром. ⠀ Подавати салат свіжоприготований. Якщо він постоїть кілька годин, айсберг перестане хрустіти і може почати гірчити. ⠀ Приємного аппетита!