Салат з креветками в місо-маринаді з авокадо і манго

Як смачно зробити Салат з креветками в місо-маринаді з авокадо і манго простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Друзі, якщо ви хочете отримати задоволення від яскравого поєднання азіатських смаків, від ніжної консистенції авокадо і манго, якщо хочете порадувати і здивувати друзів, рідних і близьких, обов’язково приготуйте це по-святковому яскраве блюдо 🤩

Інгредієнти

Для маринаду будемо використовувати яскраві смаки:
👉 Місо-продукт традиційний японської кухні, який проводиться шляхом бродіння соєвих бобів, рису, пшениці або суміші з них за допомогою спеціального види цвілевих грибів.
Під впливом грибів відбувається ферментація вихідної сировини і народжується продукт з новим, ні на що не схожим смаком

👉 Соус «шрірача» — сьогодні дуже популярний, гострий соус на основі перцю чилі, цукру, рисового оцту і часнику, для додання блюдам гостроти

👉 Японський соус понзі – на основі світлого соєвого соусу, солодкого рисового вина – міріна, з яскравим цитрусовим смаком юдзу — гібрида мандарина і лимона, дуже доречний у поєднанні з морепродуктами і рибою

👉 Моя улюблена спеція фурикакэ — зазвичай складається з висушеної, подрібненої риби, насіння кунжуту, дрібно нарізаних морських водоростей, солі, цукру, васабі і місо-порошку.

Ці продукти сьогодні легко можна придбати по інтернету або в спеціалізованих магазинах, які торгують азіатськими продуктами харчування.
вони довго Зберігаються, витрачаються повільно.
Коротше кажучи: «У господарстві знадобиться»!😊

У цій страві є ще один обов’язковий інгредієнт — манго.
Важливо щоб воно було стиглим, ніжним і солодким, втім так само як і авокадо.

Отже:
Креветки сирі очищеные — 300 г;
Авокадо — 2 шт;
Манго — 1/2 шт;
Томати черрі — 10-12 шт (рекомендую солодкі «медові»);
Кінза — пучок;
Огірки — 2 шт;
Лайм — 1/2 шт;
часник Сушений — 1/2 ч. л.;
Місо-паста — 1 ст. л.;
Соус «шрірача» — 1 ч. л., або по смаку;
Олія оливкова (екстра вірджін) — 2 ст. л.;
Соус «Понзі» — 1 ст. л.

Салат з креветками в місо-маринаді з авокадо і манго покроковий рецепт

1. Поступово креветки розморозити на нижній полиці холодильника, через сито, щоб стікала зайва волога. Просушити креветки паперовим рушником. ⠀ У мисці змішати місо-паста з соусом «Понзі», соусом «шрірача», оливковою олією, сушеним часником, ретельно перемішати. Викласти креветки в маринад, перемішати. Прибрати на 30 хвилин. ⠀

2. Авокадо розрізати вздовж-поперек, видалити кісточку, вибрати м’якоть столовою ложкою, нарізати кубиком. Манго почистити, нарізати кубиком. Огірок нарізати дрібним кубиком. Кінзу дрібно нарубати. ⠀ У мисці з’єднати авокадо, манго, огірок і кінзу, трохи посолити, додати сік 1/2 лайма, 1 ст. л. оливкової олії. В кінці додати половинки черри.

3. Акуратно перемішати. ⠀ Мариновані креветки обсмажити на розігрітій сковороді (на 6 з 9), буквально по одній хвилині з кожної сторони, до легкого рум’янцю. Вогонь не повинен бути занадто сильним, щоб не підгорав цукор, що міститься в місо. ⠀

4. Викладаємо на сервірувальне блюдо, через кулінарне кільце суміш авокадо, огірки і манго. Зверху акуратно викласти смажені креветки, прикрасити листочками кінзи і шматочками манго.

5. Зверху посипати фурикакэ або підсмаженими кунжутним насінням. Прикрасити рожевим, маринованим імбиром. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇