Террін з качки з фісташками і сушеної журавлиною

Зберігайте рецепт ефектною закуски до Нового року. Це неймовірно смачний террін – мабуть, мій улюблений з усіх, що є на Смачному Блозі ❤️ Пропорції нижче наведено для двох невеликих форм-цеглинок або для однієї великої. Якщо ви плануєте готувати цей терен на невелику компанію, сміливо скорочуйте кількість інгредієнтів вдвічі 👌 Як зробити террін з качки з фісташками і сушеної журавлиною рецепт простий.

Інгредієнти

На 2 невеликих терина по 700-800 г кожен або один великий, 1,4-1,6 кг:

1,2 кг качиної м’якоті (приблизно 6 філе грудок і 4 стегенця плюс жир)
250 г копчено-вареної шинки
по невеликому пучку базиліка і петрушки
150 г очищених фісташок
75 г сушеної журавлини
500 г бекону
сіль і перець за смаком

🔹Фісташки можна замінити смаженою фундуком, мигдаль або кешью.
🔹Замість журавлини підійде сушена вишня без цукру.

Террін з качки з фісташками і сушеної журавлиною покроковий рецепт

1. 600 г філе грудок і шинку нарізаємо кубиками середнього розміру. ✅ В сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст. л. рослинного масла і 2 заходу обсмажуємо качку і шинку до рум’яної скоринки, по 2-3 хвилини. Перекладаємо на тарілку. ✅ Залишилася качину м’якоть разом із зеленню пропускаємо через м’ясорубку спочатку через середню решітку, потім через саму дрібну. Солимо і перчимо за смаком, ретельно перемішуємо, поки маса не стане вязкой.

2. Додаємо обсмажені кубики, журавлину і фісташки, знову ретельно перемішуємо. ✅ Форму (або форми, якщо їх дві) викладаємо смужками бекону так, щоб краї трохи звисали з країв. ✅ Кладемо в форми фарш, розрівнюємо, загортаємо звисаючі краї бекону наверх і як би запечатуємо террины. ✅ Накриваємо поверхню терина шматочком пергаменту, потім замотуємо форми у фольгу. Ставимо в форму більшого розміру, вливаємо в неї киплячу воду так, щоб вона доходила до верхньої третини бортиків форм з терринами.

3. Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і запікаємо протягом 50-60 хвилин. Внутрішня температура готового терина – 72 градуси. Остуджуємо террины до кімнатної температури, потім кладемо на кожен зверху кілограмовий вантаж (я кладу тетрапаки з соком) і ставимо в холодильник на ночь.

4. Далі виймаємо з форми і подаємо або загортаємо в пергамент і зберігаємо в найхолоднішому відділенні холодильної камери до 7 дней.