Інгредієнти
Кракелин:
50гр борошно
50 гр цукор
50 гр масло вершкове
Тісто:
125 гр молоко
125 гр вода
5 гр сіль
5 гр цукор
250 гр яйце
150 гр борошно
115 сл.масло
Крем:
600 гр молока
200 гр цукор
120 гр жовток
60 гр кукурудзяний крохмаль
180 гр масло вершкове
10 гр желатин
натуральна Ваніль
Джем:
150 гр пюре абрикоса
150 гр м’якоті апельсина без плівок
50 гр цукру
4 гр пектину nh
2 гр лимонної кислоти
Тістечка шу з заварним кремом і джемом з абрикоса і апельсина покроковий рецепт
Змішати до консистенції пластиліну, розкачати «до хрускоту» між двома листами пергаменту, заморозити. Вирізати вирубкою кола, діаметр трохи менше заготовок на ШУ.
Яйце пробити блендером. У сотейнику змішати воду, молоко, сіль, цукор, олія. Довести до кипіння, відсунути з вогню, всипати борошно всю, швидко, енергійно перемішати. Повернути на вогонь, заварювати до легкого блиску (30 сек-1 хв).
Викласти тісто в міксер, трохи остудити на повільній швидкості, з насадкою «лопатка». Частинами вливати яєчну суміш, як тільки втрутилося, вливати знову. Після повного вмешивания дати тісту постояти 1.5-2 години. Відсадити шу 3-4 см в діаметрі на пергамент або перфоковрик, зверху покласти кружок із кракелина. Випікати 45 хвилин до рум’яного кольору. Через отвір у денці начинити кремом 🥰
Попередньо замочити желатин в 60 гр холодної води. У сотейнику розігріти молоко до трохи теплого, влити в жовтки, попередньо змішані з цукром і крохмалем. Все перемішати, повернути в сотейник. Варити до перших ознак закипання(бульк). Ввести желатинову масу, перемішати. Остудити до 35-40 градусів, вмішати блендером вершкове масло. Охладить.
Змішати пектин і цукор, всипати в пюре. Довести, помішуючи, до кипіння, кип’ятити 1 хв. всипати кислоту. Остудить.
Відео рецепт 👇