Як смачно зробити Тістечка шу з заварним кремом і смородиновим конфі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
(у мене виходить приблизно 45 штук)
кракелин:
– борошно 60 г
– цукор 60 г
– масло вершкове холодне (не нижче 72%) 50 г
Заварне тісто:
– молоко 2.6% -125 р
– вода – 125 р
– сіль – щіпка
– цукор – 10 г
– масло вершкове (не нижче 82%) – 110 р
– борошно – 150 г
яйця – приблизно 230-250 р
Конфі:
– смородина (пюре) – 200 г
– цукор – 50 г
– кукурудзяний крохмаль – 17 р
Заварний крем:
– молоко – 700 г
– жовтки – 140 р
– цукор – 85 р
– борошно – 35 р
– кукурудзяний крохмаль – 35 р
– вершкове масло – 110 г
Тістечка шу з заварним кремом і смородиновим конфі покроковий рецепт
1. Кракелин:
в миску всипаємо борошно, цукор, холодне вершкове масло і перетираємо все в крихту, намагаємося це робити максимально швидко, щоб масло не встиг розтанути. з крихти формуємо однорідний шар. великий відрізок пергаменту складаємо наполовину і між двох половинок кладемо кракелин. Розкачуємо тісто в максимально тонкий пласт і відправляємо в морозильник.
в миску всипаємо борошно, цукор, холодне вершкове масло і перетираємо все в крихту, намагаємося це робити максимально швидко, щоб масло не встиг розтанути. з крихти формуємо однорідний шар. великий відрізок пергаменту складаємо наполовину і між двох половинок кладемо кракелин. Розкачуємо тісто в максимально тонкий пласт і відправляємо в морозильник.
2. Заварне тісто: злегка збиваємо яйця, щоб вони стали однорідними і потім обов’язково пропускаємо їх через сито, щоб заварні не рвалися при випічці. у сотейник з товстим дном вливаємо воду, молоко, додаємо сіль, цукор, додаємо вершкове масло і, помішуючи, доводимо до кипіння.знімаємо з вогню, додаємо борошно і швидко перемішуємо поки маса не збереться в один комок.
3. Повертаємо на невеликий вогонь і помішуючи, чекаємо, коли на дно сотейника утворюється оксамитова скоринка, після цього помешиваете ще хвилинку-дві і знімаєте з вогню. Перекладаєте в чашу міксера і за допомогою насадки весло на самій мінімальній швидкості остужаете тісто до 42-45*.
4. ПРОДОВЖЕННЯ В КАРУСЕЛІ ➡️ https://www.instagram.com/p/Cl6Q1K4spI3/