Тістечко з шкільне повидлом і помадкою простий рецепт (глазурована пісочна смужка з повидлом) за 22 коп. Смак пісочного тістечка, глазурованого помадою, знайомий кожній людині, що жила в СРСР, з самого дитинства.
Інгредієнти
📎Масло – 250 гр.
📎Цукор – 170 гр.
📎Яйця – 2 шт.
📎Сіль – щіпка
📎Ванілін – 2 гр.
📎Розпушувач – 8 гр.
📎Борошно – 450 гр.
Для прошарку:
📎густе повидло – 300 гр.
Помадка:
📎Цукор – 200 гр.
📎Вода – 70 мл
📎Лимонна кислота на кінчику чайної ложки
Тістечко шкільне з повидлом і помадкою покроковий рецепт
1. 1. Масло збиваємо з цукром або цукровою пудрою), приблизно 5-7 хвилин.
2. Додаємо ванілін, щіпку солі і 2 Яйця, збиваємо ще 7 хвилин.
3. Борошно просіваємо, додаємо розпушувач і вводимо поступово до утворення м’якого тіста, яке не липне до рук
4. Готове тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
5. Розкочує 30*40 і випікаємо при 200° 15 хвилин (дивіться по вашій духовці).
6. Готовий корж охолодити і ділимо на 2 рівні части.
2. Додаємо ванілін, щіпку солі і 2 Яйця, збиваємо ще 7 хвилин.
3. Борошно просіваємо, додаємо розпушувач і вводимо поступово до утворення м’якого тіста, яке не липне до рук
4. Готове тісто в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
5. Розкочує 30*40 і випікаємо при 200° 15 хвилин (дивіться по вашій духовці).
6. Готовий корж охолодити і ділимо на 2 рівні части.
2. Змащуємо повидлом, зверху викладаємо другий корж.
3. Помадка:
1. Змішуємо цукор і воду, перемериваем до розчинення кристалітів цукру і ставимо на середній вогонь , перемішуємо до закипання, після закипання готуємо ще 3-5 хвилин, додаємо лимонну кислоту і остуджуємо.
2. Збиваємо до загустіння і ставимо в холод на 1-2 години.
3. Помадку гріємо в мікрохвильовці 30 секунд (відкладаємо 2 чайні ложки, до нього додаємо 1 ч. л. какао, перемішуємо і за допомогою кондитерського мішка прикрашаємо) а до білої маси додаємо столову ложку води , перемішуємо і змащуємо пісочний пиріг.
За бажанням можна прикрасити помадкою, або крихтою з обрізків. Смак саме такий, як в дитинстві❤️
1. Змішуємо цукор і воду, перемериваем до розчинення кристалітів цукру і ставимо на середній вогонь , перемішуємо до закипання, після закипання готуємо ще 3-5 хвилин, додаємо лимонну кислоту і остуджуємо.
2. Збиваємо до загустіння і ставимо в холод на 1-2 години.
3. Помадку гріємо в мікрохвильовці 30 секунд (відкладаємо 2 чайні ложки, до нього додаємо 1 ч. л. какао, перемішуємо і за допомогою кондитерського мішка прикрашаємо) а до білої маси додаємо столову ложку води , перемішуємо і змащуємо пісочний пиріг.
За бажанням можна прикрасити помадкою, або крихтою з обрізків. Смак саме такий, як в дитинстві❤️
Відео рецепт 👇