Рецептом тіста для капкейків🧁 Він буде цікавий в першу чергу тим, у кого залишаються жовтки після макаронів, безе, дакуазов та іншого). Тісто для капкейків на жовтках і молоці простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
На 13 шт+1 не повний (стандартна капсула)
Жовтки – 110 гр (~ від 6 яєць С1)
Цукор – 160 гр (можна замінити 10 гр. на ванільний цукор)
Борошно – 200 гр
Розпушувач – 5 гр
Молоко 3,2-3,5% – 100 гр
Слив.масло 82,5% – 125 гр
Тісто для капкейків на жовтках і молоці покроковий рецепт
1. Цукор + молоко нагріти до повного або часткового розчинення цукру (35-45°, тепле), додати жовтки кімнатної температури. Борошно + розпушувач просіяти і змішати, ввести в рідкі 👆.
2. Вершкове масло розтопити, остудити (ок. 45°), ввести в тісто. Вийде консистенція рідкуватий сметани. Заповнити формочки на 1/2 высоты.
3. Випікати в розігрітій духовці 175-180° ок. 17-20 хвилин або до сухої шпажки. Повинні залишитися білявими, не пересушите. Можна випекти у формі кекса.