Томатний соус з перцем чилі на зиму в банках

Всього годину часу і у вас відмінний соус на зиму під рукою. Це справжня палочка-виручалочка для господині👩🏻🍳 Такий соус 🥫відмінно підходить для борщу, заправок, картоплі, тефтелі, пасти, загалом куди побажаєте🥔🍚🍝 Як приготувати смачний Томатний соус з перцем чилі на зиму в банках рецепт простий

Інгредієнти

На 4,5 літрів:
🍅5 кг. помідорів
🌶1-2 шт. перцю чилі
🧄40 р. часнику
🍃3 шт. лаврових листа
🥄1 ч. л. перцю горошком
🥄5 шт. запашного перцю
🧂1 ст. л. солі з гіркою
1 ч. л. паприки (за бажанням)
1 ст. л. паприки пластівцями (не обов’язково)
🥄3-5 ст. л. цукру (залежить від солодощі помідорів)

Томатний соус з перцем чилі на зиму в банках покроковий рецепт

1. Помідори добре помити, розрізати навпіл, вирізати плодоніжку. Подрібнити блендером, я невелику частину переливаю в маленьку посудину, кладу туди часник і перець і ще раз подрібнити. Це для того, щоб точно переконатися що перець і часник повністю измельчен.
2. Я додала паприку пластівцями, але це не обов’язково. Додати лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль, цукор, паприку за бажанням, змішати. Поставити на середній вогонь, кип’ятити 20-30 хвилин, піну збирати не надо.
3. Томат готовий коли густа частина починає осідати на дно, зверху з’явиться прозора рідина, це знак що можна розливати, я соус не знімаю з вогню. Заздалегідь підготуйте банки і кришки. Стерилізуйте банки, кришки і ополоник чи то чим будете наливати в банки.
4. Розкласти по банках, закрити кришкою, перевернути. Укутати в ковдру, залишити до повного охолодження. Зберігати в темному місці при кімнатній t
5. . П. З: Паприка і перець зовсім не обов’язковий, якщо ви хочете чисто томатний соус без смаку паприки.

Відео рецепт 👇