Тонкі млинці на ряжанці і молоці простий рецепт. Поділюся ще одним рецептом млинців. Завжди додаю в них кисломолочку і на мою думку це і є той інгредієнт, який робить мої млинці смачними. Без неї я готую, хіба сво на млинцевий торт і то не завжди.
Інгредієнти
Ряжанка 400 мл
Молоко 400 мл
Борошно 250 г
Яйце 3 шт
Цукор 2 повні ст. л.
Олію раст. 4 ст. л.
Сіль 1 ч. л. без гірки)
Сода 1 ч. л.
Тонкі млинці на ряжанці і молоці покроковий рецепт
1. дістаньте Яйця за годину до приготування, щоб не були холодними. Розігрійте молоко до дуже гарячого стану. Зігрійте ряжанку до теплого стану в ємності в три рази перевищує обсяг ряжанки. Додайте в ряжанку соду і добре перемішайте. Збийте яйця з цукром і сіллю венчиком.
2. Додавайте трохи половину гарячого молока не перестаючи працювати віночком. Додайте ряжанку з содою, добре перемішайте і всипте просіяне борошно. Заведіть тісто. Заважати щоб не було жодної грудочки. Як тільки не буде грудочок додайте масло і решту молока.
3. Ще раз добре все перемішати. Тісто не повинно бути солодким. З нього повинно бути зрозуміло, що сіль не забули покласти. Дайте постояти в теплому місці 15-20 хвилин. Випікайте на добре розпеченій сковороді до золотистого кольору з кожної сторони. Якщо тісто буде густіше ніж хотілося, додайте кипятка.