пишні Оладки на кефірі

Як смачно зробити пишні Оладки на кефірі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– кефір-1 склянка 250 мл
– яйце 1 шт.
– цукор 1,5 ст. ложки
– сіль 1/2 ч. ложки
– борошно приблизно 250 гр.
– сода 1/2 ч. ложки
– олія для смаження

пишні Оладки на кефірі покроковий рецепт

1. В миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і трохи збиваємо віночком, до розчинення. Вливаємо теплий кефір, перемішуємо. Поступово, по 1-2 ст. ложки, починаємо додавати борошно, заважаючи в одному напрямку. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, залежно від густоти кефіру. У мене був досить рідкий, пішло 250 гр. борошна. Тісто готове, коли його можна взяти ложкою, і воно не стекает.

2. І тільки тепер додаємо соду і добре перемішуємо. Тісто відразу ж стане пишнішим, через реакції соди з кефіром. Прикриваємо миску і даємо постояти 15 хвилин, після чого розігріваємо в сковороді з товстим дном масло і починаємо смажити оладьи.

3. Тісто ні в якому разі більше не перемішуємо, щоб воно зберегло свою пишність. Акуратно набираємо з краю миски повну столову ложку і викладаємо в сковороду на невеликій відстані, щоб оладки не слиплись.

4. Смажимо на середньому вогні. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки – пора перевертати. Готові оладки виймаємо на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло. Готуємо, таким чином, всі оладки. За даними пропорцій у мене вийшло 15 штук 🙂