Вареники з вишнею

Як смачно зробити Вареники з вишнею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зовсім скоро старий Новий рік і головне блюдо на святковому столі в цей день, звичайно, вареники!

Інгредієнти

💫Борошно – 500-550 г
💫Вода (тепла) – 250 мл
💫Яйце – 1 шт
💫Рослинне масло-3 ст. л.
💫Сіль – 0,5 ч. л.

Начинка:
🍒Вишня – 400 р
🍒Цукор – 100 г

Вареники з вишнею покроковий рецепт

1. У борошно додаємо сіль. Слідом яйце і масло. Перемішуємо. Додаємо теплу воду і акуратно збиваємо виделкою, потім руками. Тісто вийде дуже еластичним і не повинно липнути до рук. Якщо ваше тісто після замішування все ще липне – додайте зовсім трохи муки.

2. Сформуйте кулю, накрийте тісто і дайте йому постояти 15 хвилин. Ну а далі розкачайте тісто і склянкою вирізуйте гуртки. На кожен кружечок 3-4 вишні і присипати половиною чайної ложки сахара.

3. Згорнути, защипывая краю. Варити в киплячій воді 3 хвилини після того, як вареники спливуть. Подавати зі сметаною і/або вершковим маслом

Відео рецепт 👇